Per glas
3 stuks sliptong met een frisse dressing van citroen verse knoflook en peterselie.
Krokant gebakken zalmfilet met gebakken mosseltje en sardientjes besprenkeld met knoflook en peterselie.
Courgetteballetjes met verse tuinkruiden
Gebakken zachte kaas met honing en walnoten
Giros uit de oven met paprika, uitjes, metaxasaus en kaas
Opgerolde varkenshaas gevuld met spinazie en fetakaas. geserveerd met een mezesaus.
Gevulde bifteki uit de oven met metaxasaus (cognacsaus) en kaas
Souflaki, Sousouki, kipfilet en giros
Giros en souflaki
Goed gekruide giros uit de pan met paprika, ui, en knoflook in pikante saus
Fles water (of) Spa Rood
Per glas
Stelios Boutaris, zoon van de grote Yiannis, heeft zich gevestigd in Naoussa,in het noordwesten van Griekenland. Hij gebruikt voor zijn rosé ook de Xynomavrodruiven, maar deze rosé is niet te vergelijken met de demi-sec van zijn vader. Voller, krachtiger en nog fruitiger. Een geweldige rosé die bij veel gerechten past.
Deze wijn wordt bereidt van de druivensoort Xinomavro, de enige Griekse druif die geschikt is voor het maken van rosé-wijn.Deze droge wijn heeft een heldere kleur met een heerlijke zachte smaak. Past bij alle gerechten van de Griekse keuken.
Lamsvlees met aubergine
Lamsvlees met witte bonen
Kalfsvlees in saus uit de oven en giros
Lamsvlees in saus uit de oven en giros
Bifteki tiri, souflaki, kip, varkenshaas, giros en Mousaka
Griekse schapenkaas
Luchtige mousse van gestoofde aubergines en knoflook, pittige kaassalade en tzatziki.
aubergines
Grote witte bonen
Pastei met meerdere lagen aubergine en gehakt
Lamsvlees in saus uit de oven en giros
Kalfsvlees in saus uit de oven en giros
Gebakken forel, vergezeld van grote garnalen en gebakken inktvis, geserveerd met een smakelijke vissaus
Gebakken forel, vergezeld van grote garnalen en gebakken inktvis, geserveerd met een smakelijke vissaus
Smakelijke combinatie van krokant gebakken zwaardvis met gebakken mosseltjes en gebakken sardientjes, besprenkeld met knoflook en peterselie
Smakelijke combinatie van krokant gebakken zwaardvis met gebakken mosseltjes en gebakken sardientjes, besprenkeld met knoflook en peterselie
Een gevarieerde schotel van gebakken sliptong, vergezeld van grote garnalen, gebakken intvis en mosseltjes
Een gevarieerde schotel van gebakken sliptong, vergezeld van grote garnalen, gebakken intvis en mosseltjes
Gebakken zalmfilet
Krokant gebakken pijlstaart-inktvis, besprenkeld met verse knoflook, peterselie en een frisse citroendressing
In de pan gebakken grote garnalen
In de oven bereide, gepelde grote garnalen, in een pittige kaassaus
1 souflaki, 1 lamskotelet, 1 schnitzel, 1 sousouki en giros
1 souflaki, 1 lamskotelet, 1 schnitzel, 1 sousouki en giros
1 sousouki, 1 lamskotelet, 1 souflaki, 1 kalfslever en giros
2 sousouki, 1 souflaki en giros
2 lamskoteletten, 1 souflaki, 1 kalfslever en giros
2 souflaki, 1 lamskotelet en giros
1 varkenshaas, 1 souflaki en giros
2 sousouki, 1 lamskotelet en giros
2 souflaki, 1 lever en giros
2 lamskotelet, 1 souflaki en giros
1 souflaki, 1 lamskotelet, 1 schnitzel, 1 kipfilet en giros
Gesneden stukjes pikant vlees
1 souflaki en giros
1 souflaki, 1 lever, 1 sousouki en giros
3 spiezen met varkenshaas en klein beetje giros
3 stuks gekruid gehakt en klein beetje giros
5 stuks kalfslever
5 lamsracks
Gekruid gehakt gevuld met kaas en giros
Giros of souflaki of sousouki met friet
Souflaki speciaal (kalfsvlees), ossehaaspuntjes, varkenshaas, kipfilet, giros
Bij dit gerecht laat de kok zijn fantasie in vrije loop en bereidt voor u een combinatie van grill- en ovengerechten
Heerlijke malse ossehaas van de gril, in romige pepersaus
Opengesneden varkenshaas met feta en ui
Een echte griekse giros specialiteit met een bedje van uitjes, champignons, paprika en kruiden met fetakaas
Gevulde kipfilet met champignons, verse knoflook en fetakaas
Varkenshaasjes van de grill met champignons, overgegoten met een rodewijnsaus, afgemaakt met een vleugje knoflook
Kalfstournedo`s van de grill klaargemaakt met champignons, overgegoten met een rodewijnsaus en een vleugje knoflook
Gegrilde ossenhaas met champignons, overgegoten met een rodewijnsaus en een vleugje knoflook
Giros uit de oven met gebakken champignons en roomsaus met fetakaas
Stukjes malse ossenhaas in zeer pikante saus
Souflaki van varkenshaas, gevulde bifteki, giros en loukaniko (grieks gekruide worst)
Gesneden stukjes ossehaaspuntjes en varkenshaas, met paprika en uitjes in de koekenpan, gedoofd met metaxa (cognac) en paprikasaus
Traditionele stoofschotel van gemarineerd, mals kalfsvlees en sjalotjes, met lichte nuances van kruidnagel en kaneel, afgemaakt met rode wijn. Deze schotel wordt bereid volgens oud familie-recept
Volgens authentiek recept bereide schotel van gebakken kipfilet, geserveerd in een delicate roomsaus van paprika, ui en kaas
Goed gekruide giros met kaas-roomsaus, paprika, ui, knoflook en peterselie
Botermalse ossehaaspuntjes, varkenshaas en tournedos met gemengde champignons en rodewijnsaus
In de oven bereid lamsvlees met chalotjes, gemengde champignons, kaneel, kruidnagel en een lichtgebonden rodewijnsaus
Rode paprika gevuld met een luchtige kaassalade
In de pan gebakken garnalen met knoflook en peterselie
Krokant gebakken inktvis met een dressing van olie, citroen, knoflook en peterselie
Gebakken mosseltjes besprenkeld met wat knoflook
Gebakken sardientjes met peterselie en knoflook
Krokant gebakken griekse schapenkaas op een bedje van frisse sla
Het traditionele griekse gerecht van wijnbladeren, gevuld met een mengsel van rijst, feta, gehakt, dille en een vleugje citroen
Luchtige souffle met een vulling van schapenkaas en spinazie
Gekruide gehaktballetjes in een pikante saus van gepelde tomaten en oregano
Gebakken champignons in een knoflook roomsaus en griekse kefalogravilera (Parmezana) geserveerd in een authentieke koekepan
Garnalen of mosseltjes in knoflook, tomatensaus, fetakaas en hollandse kaas uit de oven
Traditionele, grieks schapenkaas afgemaakt met tomaat, olijven, peprtjes, paprikapoeder en olijfolie uit de oven
Kippensoep
Tomatensoep
Griekse salade
Een viskuitsalade met een tongstrelende zachte smaak
Luchtige mousse van gestoofde aubergines, pittige salade en tzatziki
Een door de kok geselecteerde variatie van traditionele Griekse Hors d`Oeuvres
Een door de kok geselecteerde variatie van traditionele Griekse Hors d`Oeuvres
Een beroemde griekse lekkernij van griekse yoghurt met komkommer, knoflook en griekse kruiden
Een heerlijke salade van tonijn, naar grieks recept
Een fris samengaan van griekse schapenkaas en tomaten
Cocktail van garnaaltjes in een zachte whiskey-saus
Groene pepertjes en olijven
genre port, specialiteit van Griekenland
volzoete gouden muskaatwijn
likeur, specialiteit van Griekenland
mandarijnenlikeur, specialiteit van Corfu
Cola (light)/ Sinas/ Seven Up Cassis/ Tonic/ Bitter Lemon/ Spa Rood/ Spa Blauw/ Appelsap
Per glas € 3.90 per 1/2 liter € 12.50, per 1 liter € 25,00
Per glas € 3.90 per 1/2 liter € 12,50, per 1 liter € 25,00
Per glas € 3.90 per 1/2 liter € 12,50, per 1 liter € 25,00
Per glas € 3,90 per 1/2 liter €12,50, per 1 liter € 25,00
Per glas € 3,90 per 1/2 liter € 12,50, per 1 liter € 25,00
Droge, witte wijn, Retsina van de druivensoorten Assyrtiko en Roditis. Blondgroen van kleur met aroma’s van bloemen, munt en limoen - met die van hars om discreet en elegant te blijven.
Sensationeel lekkere frisse witte wijn. Pas het 2e jaar dat het wijnhuis deze wijn maakt, maar wat een klasse. Explosief aroma van citrusfruit, witte bloemen en sinaasappel. Mooie frisse en droge afdronk. Goede balans tussen zuurgraad en mineraliteit. Heerlijk bij vis, schaal en schelpdieren maar ook bij de Oosterse keuken.
Kenmerkende witte wijn uit Macedonië met lichtgele kleur en het aroma van citrus fruit. Elegante, zachte, doch levendige smaak met finesse en lengte. Perfecte begeleider van zeevruchten en wit vlees.
Een droge witte wijn uit Korinthe. Rijk in body , met aroma’s van peren en bananen.Fruitig karakter , frisse smaak. Aanbevolen bij zachte gele kazen, zeevruchten en visgerechten.
Gemaakt van de Griekse druif Assyrtiko. Prachtige droge wijn. De Atlantis is heerlijk fris, met frisse zuren, en smaakelementen van appel, ananas en een stevige mineraliteit. Geweldig bij visgerechten, schelp en schaaldieren, maar ook als aperitief.
Knisperend frisse witte wijn uit Attika, ongeveer 20 km ten zuiden van de luchthaven van Athene. Volledig biologische wijn. Heerlijke geur en smaak van citrus en tropisch fruit met een frisse afdronk.
Droge, witte wijn, Retsina, 100% Roditis, lichtgeel van kleur met groene tinten. Aroma’s van peer, groene appel en meloen, met aantekeningen van kalk, chios mastiek en verse hars. Begeleider van Griekse mezedes.
De meest gewaardeerde wijnsoort “Agiorgitiko” van Zuid Griekenland. Droog, rood, goed in balans, volle body met aroma’s van rode vruchten zoals kersen, bessen en aardbeien. Ideale begeleider van rode vleesgerechten en aromatische sauzen.
Paranga is een Griekse wijn die kruiden en fruit benadrukt vooral in deze lichtste versie van Xinomavro met Merlot en Syrah. Licht, verfrissend met milde tannines. Deze schoonheid heeft geen eten nodig om gewaardeerd te worden. Fruitig, elegant en veelzijdig. Paranga kan een uitstekende partner voor pastagerechten en vegetarisch gerechten zijn.
Op de uitlopers van “heilige berg” Olympus liggen de wijngaarden van Rapsani, een klein dorpje in de prachtige Thembi-vallei niet ver Larissa. Hier maakt men volle, fruitige wijnen van de druivenrassen Xinomavro, Stavroto en Krassato. Klasieke wijn ,met duidelijke houtrijping de wijn kan zo n 6-8 jaar ouderen. In de smaak veel rijp fruit ,vanille van het hout ,en gedroogde kruiden .zachte ,rijpe tannines en afdronk .lekker bij kruidige vleeschotels
In een bandgevormde fles wordt een van de meest karakteristieke wijnen gepresenteerd van het wijneiland Cephalonie. Vol en krachtig van smaak en met een prachtige kleur. Iets heel moois om uw vleesgerechten mee te begeleiden
Wijnmaker Angelos Iatridis van Alpha maakt graag krachtige zware rode wijnen, vol van fruit, houtrijping en tannines. Zijn wijnen winnen veel internationale prijzen! Met zijn AXIA-lijn heeft hij een mildere variant geintroduceerd. Een iets minder zware rode wijn, gemaakt van 50% Syrah en 50% Xynomavro. Barstensvol rood fruit, en een volle afdronk. Een fantastische wijn van Alpha Estate, niet voor niets 2 jaar lang de huiswijn geweest van De Librije
Diep rood van kleur. Een intense geur van rood fruit zoals aardbei en blackberry. De smaak vol en rijk met tonen van zoete specerijen zoals vanille en kaneel. Zeer goede structuur. Een vette uitstekende afdronk.
Indrukwekkende robijnrode kleur, rijk aroma van rode bos fruit met blackberry en zoete kers overwegend, en een pittig karakter, gedomineerd door de aroma’s van hout, peper en rook. Uitzonderlijke structuur, rijke lichaam, intens tannines en een lange afdronk.
Giros , souflaki of sousouki met frietjes en appelmoes en een kinderijsje
Vissticks met frietjes en appelmoes, en een kinderijsje.
Kipnuggets met friet, appelmoes, en een kinderijsje
Souflaki speciaal, ossenhaas puntjes, varkenshaas, kipfilet en giros. ( twee personen € 50,00)
Bij dit gerecht laat de kok zijn fantasie in vrije loop en bereidt voor u een combinatie van grill- en ovengerechten.(2 personen € 48,00)
Heerlijke malse ossenhaas van de grill, met een saus naar keuze.
Opengesneden varkenshaas met feta en ui, afkomstig uit de omgeving van Halkidiki
Een echte griekse giros specialiteit met een bedje van uitjes, champignons, paprika en kruiden met fetakaas
Gevulde kipfilet met champignons, verse knoflook en fetakaas
Varkenshaasjes van de grill met champignons, overgoten met een rodewijnsaus, afgemaakt met een vleugje knofook
Een door de kok geselecteerde variatie van traditionele griekse hors d`oeuvres. (Voor 2 personen 28 euro)
Gegrilde ossenhaas met champignons, overgoten met een rodewijnsaus en een vleugje knoflook
Giros uit de oven met gebakken champignons en roomsaus met feta kaas
Aubergines
Grote witte bonen
Een combinatie van vegetarische gerechten
Lamsvlees in saus uit de oven en giros
Een gevarieerde schotel van gebakken sliptong, vergezeld van grote garnalen, gebakken inktvis en mosseltjes. (Voor 2 personen 55.50 euro)
Gebakken zalmfilet
Krokant gebakken pijlstaart-inktvis, besprenkeld met verse knoflook, peterselie en een frisse citroendressing
In de pan gebakken grote garnalen
In de oven bereide, gepelde grote garnalen, in een pittige kaassaus
1 lamskoteletten, 1 souflaki, 1 kalfslever en giros
1 souflaki, 1 lamskotelet, 1 kipfilet, 1 sousouki en giros (voor 2 pers € 43,90 en voor 4 pers € 87,80)
1 sousouki, 1 lamskotelet, 1 souflaki, 1 kalfslever en giros
2 sousouki, 1 souflaki en giros
2 souflaki, 1 lamskotelet en giros
1 varkenshaas, 2 souflaki en giros
2 sousouki, 1 lamskotelet en giros
2 souflaki, 1 kalfslever en giros
2 lamskotelet, 1 souflaki en giros
souflaki, 1 lamskotelet, 1 varkenshaas, 1 kipfilet en giros
Gesneden stukjes pikant vlees
1 souflaki, 1 kalfslever, 1 sousouki en giros
3 spiezen met varkenshaas en klein beetje giros
3 stuks gekruid gehakt met klein beetje giros
Kalfslever van de grill
6 lamsracks
Gekruid gehakt gevuld met kaas en giros
Stukjes malse ossehaas in pikante saus.
Souflaki van varkenshaas, gevulde bifteki, giros en loukaniko(Gieks gekruid worst)
Gesneden stukjes ossehaas en varkenshaas, met paprika en uitjes in de koekenpan, gedoofd met Metaxa (cognac) en paprikasaus
Een traditionele stoofschotel van gemarineerd, mals kalfsvlees en sjalotjes, met lichte nuances van kruidnagel en kaneel, afgemaakt met rode wijn. Deze schotel wordt bereid volgens oud familie-recept
Volgens authentiek recept bereide schotel van gebakken kipfilet, geserveerd in een delicate roomsaus van paprika, ui en kaas
Goed gekruide giros bereid met kaas-roomsaus, paprika, ui, knoflook en peterselie
Botermalse ossenhaas, varkenshaas en kipfilet met rode wijnsaus
In de oven bereid lamsvlees, met charlotjes, kaneel, kruidnagel in tomatensaus
Kippensoep
Tomatensoep
Griekse vleessoep
Sla, tomaat, komkommer, pepers, ui, olijf en feta
Griekse salade
Koolsalade
Rode paprika gevuld met een luchtige kaassalade
Gebakken garnalen met knoflook en peterselie
Krokant gebakken inktvis met een dressing van olie, citroen, knoflook en peterselie
Gebakken mosseltjes besprenkeld met wat knoflook
Gebakken sardientjes met peterselie en knoflook
Krokant gebakken griekse schapenkaas op een bedje van frisse sla
Het traditionele griekse gerecht van wijnbladeren, gevuld met een mengsel van rijst, feta, gehakt, dille en een vleugje citroen
Luchtige souffle met een vulling van schapenkaas en spinazie
Gekruide gehaktballetjes in een pikante saus van gepelde tomaten en oregano
Gebakken champignons in een knoflook roomsaus en griekse kefalogrraviera (parmezana) geserveerd in een authentieke koekepan
Garnalen of mosseltjes in knoflook,tomatensaus,fetakaas en hollandse kaas uit de oven
Traditionele grieks schapenkaas afgemaakt met tomaat,olijven,pepertjes,paprikapoeder en olijfolie uit de oven
Een viskuitsalade met een tongstrelende zachte smaak
Een beroemde griekse lekkernij van griekse yoghurt met komkommer, knoflook en griekse kruiden
Een heerlijke salade van tonijn, naar grieks recept
Een fris samengaan van griekse schapenkaas en tomaten
Cocktail van garnaaltjes in een zachte whiskey-saus
Groene pepertjes en olijven